Julen lider mot sitt slut

tisdag, 6 januari, 2015 av Camilla Thulin

Idag Trettondagen är vår sista dag här i Yali. Det har blivit vinter, kallt föra att vara här och storm. Alla djurs pälsar är större och yvigare än på sommaren. Det känns bra, för då är de rustade för de två vintermånaderna här. Turkar är inte mycket för att ha husdjur inomhus, tror nog att 90% av alla hundar och katter förvaras och matas utomhus. Ett  märkligt fenomen är sommarvalp. Man köper en fin hundvalp till barnen att ha och leka med på ”landet” d.v.s. Bodrum. När sommaren är slut och man sticker hem till Ankara eller Bodrum, lämnar man valpen utanför huset, den får inte följa med. Detta resulterar i att det är en massa lösa mycket snälla hemlösa rashundar här i byn. Allt från pointers, labbar, golden, rottisar och schäfrar. Jag undrar just varför de väljer så stora djur. Det vore väl bättre med en liten vovve, som kan följa med hem till stan. Ja, ja, folk är så konstiga. Det är tur att det finns lite krogar som utfodrar doggarna med lite rester. Själv kommer jag att lida av kattabstinens, men hundabstinensen slutar och Musse är tillbaka efter en härlig ferie på Helenas Hundhotell. Husdjur är ju min hobby, därför står jag knappt ut om det inte finns några sådana i krokarna.

image

image

image

Kommentera