Borsta bort det gamla

onsdag, 31 december, 2014 av Karina Ericsson Wärn

Nu är det snart ett nytt år. Varför inte inleda det med att borsta bort det gamla? En torrborstning innan duschen sopar inte bara bort gamla döda hudceller, utan sätter också fart på den så livsviktiga blodcirkulationen. Köp en liten fin borste att ha med i väskan till badet eller gymmet.

6a00d8345159d669e20105360b374e970c-500wi

En kroppspeeling då och då skall man absolut unna sig. Köper man en färdig, på tub, så blir den lätt att ta med till både gym och simhall. En peeling avlägsnar både döda hudceller och orenheter, men förfinar också hudens textur – och ger en sammetslen hud. Välj alltid kroppsprodukter även med näsan. Det ska lukta gott!

Hemmagjord kroppspeeling:

100 g råsocker

30 ml vegetabilisk olja

Blanda samman alltihop och förvara i burk. Håller minst i ett par veckor. Vill du ha en peeling med doft och särskilt uppdrag, tillsätter du 30 droppar eterisk olja. Apelsin fungerar avslappnande och lymfstimulerande. Citronolja fungerar renande och är en klassiker mot celluliter. Lavendel fungerar rogivande, bra om muskelvärk är på ingång.

Kommentera