Bra kroppsoljor

tisdag, 30 december, 2014 av Karina Ericsson Wärn

Eftersom min hud befinner sig i ett slags vinterkaos fortsätter jag på ämnet ”mera smörj”. Är du också en torris? Tvätta då gärna kroppen med en olja i duschen, då behöver du inte använda dig av återfuktande kräm efteråt. Weleda har flera väldoftande oljor att välja på med lite olika uppdrag. Stänk några droppar på en svamp eller tvättlapp. Weleda som har sin grund i den antroposofiska rörelsen och grundades 1921 av dr Rudolf Steiner i Schweiz. Weledas produkter innehåller varken syntetiska ingredienser eller konserveringsmedel. Ett annat klassikt hudvårdsmärke baserat på örtmedicin med helhetstänk och som har produkter för hela kroppen och olika behov är Dr.Hauschka som också grundades på 20-talet. Och nej, detta är inte reklam, delar bara med mig av mina favoriter.

turkish-bath02c

Stimulera och strama upp. Saknar huden spänst? Unna dig en kräm eller olja som hjälper till att stärka hudvävnaden. Det franska hudvårdsmärket Clarins, som grundades 1954, specialiserade sig från början på kvinnokroppens samtliga delar och har flera väldoftande produkter som förbättrar hudens elasticitet och fasthet.

Lugna ner. Det finns också krämer och oljor som hjälper kroppen, och därmed sinnet att koppla av. Den danska skönhetsgurun Ole Henriksen har massor av godsaker att erbjuda i färgglada förpackningar. Att ge sig ett bad med en kapsyl ”Relax bath & Shower Concentrate” från Clarins hjälper till att avlägsna stress, men är också perfekt för att lugna ner huden efter träning. Följer man sedan efter med ”Relax Body Treatment Oil” som ger avslappning åt vävnaden, så har man fått en avslappningskur som heter duga.

 

 

Kommentera