Mera smörj!

måndag, 29 december, 2014 av Karina Ericsson Wärn

Att huden är kroppens största organ är lätt att glömma bort. Ofta tänker vi på organ som någonting som sitter på insidan. Att vår hud påverkas av vad vi både stoppar i oss, och exponerar den för, är förstås självklart. Men ändå så låter vi den strama, kännas för torr, bli brännskadad och till och med spricka upp. Att pyssla om huden med schyssta produkter och sköna behandlingar, leder snabbt till en skönare hud att trivas bra i.

730px-Boucher_toilette_1742

Ju kallare det blir, desto knastrigare blir min hud. Finns bara en sak att göra: Smörj, smörj, smörj. Huden behöver fukt, och åter fukt. Välj kräm, olja eller gel efter behov, men också med näsan. Gillar du inte doften så kommer krämen förbli oanvänd. Viktigt är också hur produkten känns på kroppen. En klibbig film som aldrig verkar vilja sjunka in är inte behagligt. En hudlotion med doft av älsklingsparfymen är skönt att svepa in sig i, och ett bra alternativ till droppar på flaska som kanske ibland kan bli lite för skarpt. Weledas body lotion med doft av vildros doftar ljuvligt blommigt och lite gammaldags. Vill man ha något doftfritt, finns bra oparfymerade hudlotions på apoteket. Är du en riktig torris så smörjer du in dig med en lite fetare hudkräm i generösa mängder innan du skall krypa till sängs. På med en skön pyjamas, och vakna sedan len som en persika.

Armbågarna inte att förglömma! Torra armbågar blir mjukare med en citronhalva som du masserar armbågen med.

 

Kommentera