Lite (mer) om torr hy

fredag, 26 december, 2014 av Karina Ericsson Wärn

Hjälp till torrisar. Många tror att torr hy i sig ger upphov till rynkor, men det är bare en myt. Däremot så ser ju en torr hy lite mer pappersaktig ut, och därmed rynkigare. Det vill säga äldre. Att se yngre ut, går ju inte – och det är heller ingen vits med det. Men det är ej heller någon poäng med att se äldre ut än vad vi är. Så, har du torr hy och vill undvika att se lite extra rynkig ut så finns det några saker att tänka på. Var noga med att återfukta ansiktet ordentligt efter varje rengöring. Har du zoner i ansiktet som är extra torra, så dubbelfukta dem genom att låta den första omgången fukt först absorberas, och sedan gå på med ett lager till, just på de torra zonerna. Låt återfuktande ansiktsmasker bli en stapelvara i badrumsskåpet. Se också till att få i dig tillräckligt med essentiella fettsyror som kan hjälpa till att fukta huden inifrån. Essentiella fetttsyror får man i sig via kosten, eller som särskilt tillskott. Återkommer till detta med fukt inifrån på söndag 28 december.

141021Fontana

Kom-ihåg-för torr hy:

Öka luftfuktigheten hemma och på jobbet. Häng sådana där grejer på elementet som du fyller med vatten. Finns både lerkärl och platsbehållare. Eller investera i en elektrisk mojäng.

Drick vatten. En del har hävdat att ständigt vattenpimplande leder till en slags vuxeninkontinens. Och visst måste man gå på toa ofta om man bälgar i sig mängder av vatten under en dag. Men vattnets hälsobringande effekter kan vara värt det. Vattnet hjälper till att skölja ut och bidrar därmed till en klarare hy. Pressa gärna i lite citron.

Undvik att överdosera uttorkande ämnen som koffein och alkohol.

Det som ser ut som torr hy kring näsvingarna kan vara en ansamling av döda hudceller. En lätt peeling med en tvättlapp enligt rengöringens A-B-C kan räcka för att få bort problemet. Rengöringens A-B-C delar jag med mig av imorgon den 27 december.

 

 

Kommentera