Konservativa barn

söndag, 21 december, 2014 av Karina Ericsson Wärn

Maken och jag trodde vi skulle slippa gran i år. Inga barn bor hemma. Och vi är inte särskilt mycket för traditioner. Men, vi förstod av besvikna vuxna-barn-suckar att när de kommer hem på julafton, så förväntar de sig att liksom kliva in i sin barndomsjul. Med gran och allt. Så igår släpade jag och maken hem en stickig grön sak från Mariatorget. Och vet ni vad, för första gången fick jag klä granen! Det var faktiskt lite kul. och nu står den där och tindrar i ett hörn av vardagsrummet. Ljuset granens små lampor sprider är väldigt mysigt. Men jag fasar redan för när den skall ut. Julklappar har vi dock lyckats stryka, barnen har fått ”upplevelser” istället. Sonen i form av en Parisresa med flickvännen, och dottern en resa till Amsterdam med besök på Stedelijk där dotterns idol Marlene Dumas just nu ställs ut. Och julafton, den kommer att bli allt annat än traditionell då vi bjudit in ett gäng kamrater som kommer medföra mat och dryck. En slags lång kompisdag istället för sluten familjehögtid. Och det känns bra. Och apropå traditioner så är det inte riktigt sant att vi ratar dem, att gå på Skansens julmarknad göt vi gärna. Så dit styr vi kosan idag, och vi sluter upp med Birnbaum, helt enligt traditionen.

IMG_0167.JPG

Kommentera