Vackert skrädderi

fredag, 19 december, 2014 av Karina Ericsson Wärn

Igår tog arbetsdagen slut först vid 20.30-tiden. Men det gjorde inget, för finalen var så kul. En modevisning av Tillskärarakademin på Kägelbanan, Mosebacke. Det är alltid väldigt roligt att gå på studenters redovisningar. Och här var allt på riktigt, catwalk, musik på hög volym, dramatiskt ljus, och möjlighet till lite-snurrig-i-bollen-drickande om man ville. Studenterna var förstås nervösa, uppskruvade och stolta om vart annat. Precis som det ska vara. En del intog en lite blasé attityd, vilket också hör till och i studentsammanhang blir mer gulligt än drygt. Och – alla imponerade stort! Riktigt tagen blev jag av utställningen med alla som manglats genom damskrädderiutbildningen. Vilka arbeten! Vilken kvalitet! Av rent egoistiska skäl noterade jag några namn att eventuellt söka upp när jag känner behov av en ny kappa, eller pennkjol sydd exakt efter mina mått och i ett tyg jag själv valt.

IMG_0128.JPG

IMG_0130.JPG

IMG_0138.JPG

IMG_0136.JPG

IMG_0147.JPG

IMG_0144.JPG

IMG_0145.JPG

Kommentera