Turkiska Köttbullar

torsdag, 18 december, 2014 av Camilla Thulin

Gör som jag, stek dina köttbullar i ugnen, så slipper du stekos och en massa onödigt fett. Jag gör bara köfte/köttbullar och kött här i Yalikavak. Igår gjorde jag köfte på 50% biff och 50%lamm, 2 rivna gula lökar, 2 ägg, en stor knippa finhackad storbladig persilja, spiskummin och salt efter smak och typ 3 matskedar skorpmjöl. Blanda ihop, rulla ganska stora bullar, lägg dem på en stor plåt med smörpapper. Ställ in i ugnen på 175 grader i c:a 25 minuter, skär itu en bulle och känn efter om du tycker att den ska stekas med. Använd vätskan som rinner ut till en sås eller bara, som lite sky. Självklart kan man krydda köttfärsen lite hur man vill, ibland kryddar jag även med en gnutta socker eller honung En lite orientalisk köttbulle inför julen, kanske inte skadar. De kvarvarande köftisarna ska nog få bli en sås till lasagne ikväll, här ska inget förgås. Jag tycker om att förvandla rester till olika rätter.

image

image

image

image

image

Kommentera