På Marknad i Yali

torsdag, 18 december, 2014 av Camilla Thulin

På torsdagsmarkanden i vårt numera ganska stora by Yalikavak, som blivit ett samhälle, invånarantalet ökar stadigt, tror att det är 16.000 bofasta nu. Det finns både skola, doktorer, tandläkare, en mängd frissor och hudvårdssalonger, massor av stora matbutiker, snickerier, tvätterier, färghandlare, bagerier, veterinärer, apotek, glasögonbutiker, bokhandel och europas flottaste och största marina med Pucci och Gucci butiker i varenda hörna, för dem som är sugna. Därför är marknaden ganska stor och innehåller allt från fisk, fågel, ostar, korvar, kryddor, grönsaker, mattor, skor, husgeråd, kläder, skor, hemtextil, verktyg och en mängd andra nödvändigheter. Alltid hittar man något. Köpte juiceapelsiner, dill, jordgubbar och jordärtskockor. Vi hittade även en liten nyfångad liten turkisk kalkan/piggvar, som ska inmundigas till middag. Lasagnen får vänta till imorgon. På markanden samsas lyxcuttor med bondmadamer, vilket fungerar utmärkt, eftersom alla är beroende av varandra. Jag har lärt mig vilka damer som saluför lite speciella varor. Det finns en olivtvålsmadame och en skön dam som säljer något udda grönsaker, som ingen annan har. Markanden är alltid lika trevlig, nästa vecka blir det ett besök igen.

image

image

image

image

image

image

Kommentera