Same same samma

onsdag, 17 december, 2014 av Karina Ericsson Wärn

Igår kväll surfade jag runt lite planlöst på nätet och plötsligt föll min blick på en väldigt vacker rödrutig sjal. Den visade sig höra hemma i en klassisk samedräkt, för kvinnor. Här på Oss Granntanter Emellan har vi bestämt oss för att inte torgföra politiska åsikter, men våra läsare förstås säkert vad vi ändå tycker när det gäller grundläggande saker. Vi är självklart för ALLA människors lika värde. Och SD:s värderingar och idéer hör inte hemma i vårt gemensamma samhälle. Att rösta i extra valet är oerhört viktigt. Tills vi kommit dit slår jag idag ett slag för samiskt hantverk. Just sjalen hittar jag inte igen, men titta på dessa vackra näbbstövlar och skor som en gång i tiden förknippades med progg. Nu är de fashionabla, och bör ihop med andra samiska hantverk plockas upp igen som en markör och protest. De röda och vita kommer från KERO.

c45e709bd0

f419b49683

Hos Skråmträskskon kan man dessutom köpa cederträringar. De lägger du i lådor och garderober så håller sig malen borta. Så här skriver man själva: Rödceder-ringarna skyddar dina värdefulla ull- och ullsilkeskläder. Det är ett naturligt malmedel som förjagar mal, pälsänger och andra skadeinsekter. Effekten av rödceder beror på oljan, som finns naturligt i träet. Den fräschar upp och skyddar med sin behagliga doft, och den naturliga effekten i rödcederprodukterna kan kvarstå i flera år. Rödceder är en äkta naturprodukt utan kemikalier. Giftfri och ofarlig för barn och sällskapsdjur.

Man kanske skulle skicka några ringar till den där Björn Söder så att han….poff….

rodceder_webb-172x114

 

Kommentera