Kim köper svamp

lördag, 6 december, 2014 av Karina Ericsson Wärn

Efter gårdagens långa timmar med ett tyskt teveteam promenerade Kim och jag hem från City upp till Södermalm. Väl uppe på Götgatsbacken slog det mig att hemma fanns ingen annan mat än …kanske lite pasta. Klockan var 19.30. Gick in på Matrebellerna vid tunnelbanan, en affär som jag av flera anledningar undviker. Den är trång, säljer sekund mat billigt, säljer vanliga basvaror superdyrt, och är rejält smutsig i hörnen. Köpte svamp, bladpersilja, ägg, färsk spenat, citroner och vitlök samt färsk chili. När jag gick ut ur matbutiken upptäckte jag att jag gått runt i affären med Kim som sällskap hela tiden, utan att någon sagt något. Det var i alla fall positivt. Väl hemma lagade jag en enkel svamppasta till vilken jag drack citronvatten. Det blev kvar lite av svampröran, den får åka i dagens lunchomelett som också skall fyllas med färsk spenat. Från gårdagens middag blev det en äggvita kvar, den åker förstås också i omeletten. Ni kastar väl inte era äggvitor när ni bara använt gulan?!

 

IMG_9977.JPG

IMG_9979.JPG

IMG_9978.JPG

IMG_9980.JPG

Kommentera