Tysk teveinspelning

fredag, 5 december, 2014 av Karina Ericsson Wärn

Idag har jag ägnat mig åt att posta avtal samt vara med om en tysk teveinspelning som bara pågick och pågick. Men roligt var det. Det tyckte Kim också som fick vara med. Teveprogrammet utspelar sig 48 timmar i Stockholm och skildrar vår huvudstad som ett ”hippt” resemål. Min kamrat Charlotte Birnbaum var på förmiddagen på Strandvägen 1 och pratade gastronomi, sedan pratade jag om svenskt mode – och då höll vi oss i och runt den gamla anrika Birger Jarlspassagen där Gul&Blå slog upp portarna 1996. Vi filmad också lite hos svenska varumärket HOPE, men inte mycket för där var det så satans kallt. Den stackars expediten var nämligen förbjuden att stänga dörren ut mot Norrmalmstorg. Det innebar att hon arbetat en hel dag i ett kylskåp. Det är f-n inte klokt. Vilket arbetsvillkor. Hade det varit hos en matproducent, hade hon haft värmande termodräkt på sig. Nu stod hon där och huttrade i en tunn HOPE-tröja. Allt för att kunderna skall kunna slinka in lätt, genom öppen dörr. Själv skulle jag dock aldrig drömma om att prova något därinne hos HOPE, för vem vill klä av sig i ett provrum där det bara råder kanske tolv grader? Nä. Tänk om. Fyller facket ingen funktion längre?

 

IMG_9958.JPG

IMG_9965.JPG

IMG_9971.JPG

IMG_9961.JPG

IMG_9960.JPG

IMG_9976.JPG

IMG_9974.JPG

IMG_9973.JPG

Kommentera