Boudin noir och äpplen

måndag, 1 december, 2014 av Karina Ericsson Wärn

Idag åkte det på ett par strumpbyxor under mina Rodebjer långbyxor. Det är helt enkelt bara att konstatera: nu har vintern kommit till Paris. Burr. Har ägnat hela dagen åt att arbeta vid tangenterna. Fjorton av femton texter till utställningen ASYLUM har översatts från svenska till engelska, och allt måste förstås korrläsas. Den femtonde texten, om Maria Misenberger, är inte skriven ännu. Den kommer jag att baka ihop först efter att Maria och jag gjort en liten utflykt till Jönköping tillsammans. Vilket sker inom kort. Tågbiljetter och hotellnatt är fixat. Varför just Jönköping? Jo där finns en mycket intressant ägarinna av Maria Miesenberger verk som både Maria och jag tycker det skal bli oerhört intressant att träffa. Guldkanten på utställningsmakandet: alla intressanta människor man får träffa!

I afton blir det Boudin Noir med stekta äpplen och timjanpotatis. Samt torr äppelcider i glasen. Korvarna prickas och steks i smör från Normandie (förstås), likaså äpplena. Potatisen tärnas och kokas, steks och kryddas med mängder av timjan.

Dagens shopping: ny liten radio. Fransk favoritkanal: 89.9

IMG_9905.JPG

IMG_9899.JPG

IMG_9900.JPG

IMG_9904.JPG

Kommentera