Fredag i New Delhi

fredag, 28 november, 2014 av Camilla Thulin

Dagens tur gick till sourcingfirmans kontor, högt upp i en modern skyskrapa med milsvid utsikt över ett disigt New Delhi. Jag undrar om de någonsin får se en klarblå himmel här. Mötet var makalöst. Fabriken vi träffade hade gjort ett fantastsikt arbete och tolkat mina skisser och vision perfekt. Samarbetet känns fantastiskt. Möter varade hela dagen. Färden in mot city i rusningstrafik tog lång tid. Det tutas och knös, dock inte på samma hysteriska sätt, som i Kairo. Vi hade tänkt gå på en stor marknad utanför hotellet, en massa intressanta butiker med bl.a. gammalt, nytt, bonader, smycken och tyger, men orken svek oss. Efter en heldags koncentration på tyger, band, accessoarer och passform orkar man inte ens titta på en antik kaftan, har förresten för många. Iställe följde vi med bröllopståget till vårt hotell The Imperial. Vi mötte brudgummen på en fantastisk vit häst, behängd med ett spegeltäcke, påväg in till bröllopsfesten på hotellet för att möta sin brud. Hela The Imperials trädgård har under dessa dagar smyckats till en bröllopsmiddag, precis som i ek film, blommor, åter blommor, runda borde med de mest fantastiska buketter av rosor. En orkester klädda som punjabkrigare med skotskrutiga mantlar. Makalöst vackra herrar och damer i de mest utsökta kreationer och juveler. Det var faktiskt en syn för gudar, overkligt och så vackert och classy. Vi dinerade flott på hotellet i den östasiatiska matsalen, för att släcka lampan vid 22.30 och kliva upp 3.30. God Natt!

image

image
image

image
image

image
image

image

image

Kommentera