På marknader i Delhi

onsdag, 26 november, 2014 av Camilla Thulin

Efter 1,5h sömn på morgonen begav vi oss ut på stans olika marknader. Efter 45 minuters bilfärd nådde vi marknadsdistriktet. Vi fick eskort av cykeltaxi in i myllret. Små trånga, myllrande gränder fyllda av människor, fordon, smycken, band, spetsar, pärlor, toffsar, påsar och massor av andra accessoarer, vilket får en på gott humör. Shoppade de mest fantastiska örhängen och halsband. Vi hittade pryttlar vi sk ha till vårt projekt. Nästa tur gick till en fin lugn marknad med textiler, som cashmire, skynken, kaftaner, sjalar, porslin och en massa sköna hantverk. Hittade de mest underbara broderade sjalar i tunn ull, perfekta året runt. Även vårt projekt fick lite prylar. Dagen slutatde i Hotel Imperials indiska matsal, med ett gott indiskt vitt vin och en utsökt indisk meny. Jag måste säga att våra indiska kamrater känns extremt vänliga. Även när gränderna är små och alla trängs är det ingen som drar i en eller försöker pådyvla en en massa skräp. Atmosfären är ytterst vänlig. Hade väntat mig Kairos hysteriska trafik, men icke, där gick jag bet. Har i te varit rädd en enda gång idag. Hittills har allt varit topp och det är fantastiskt att få bo på ett av Delhis absolut bästa hotell, så vackert och smakfullt, inget är lämnat åt slumpen, det t.o.m. luktar gott överallt.

image

I rikschan, cykeltaxin, en hisnande upplevelse.
image
Ljuvliga juveler, införskaffade ett nytt litet lager.
image
Vackraste banden.
image

image
Är besatt av dessa juveler.
image

image
Hemma på Hotel Imperial.
image

image

Kommentera