Stockholm – Julrustad Stad

söndag, 23 november, 2014 av Camilla Thulin

Tog en långpromenad med Musse fram och tillbaka City/Slöddermalm. En välbehövlig promenad efter 3h vid datorn och 50 räkningar, både inrikes och utrikes. Lika bra att lägga upp alla för betalning då man kommer ihåg. Dessvärre blir jag lika trött varje gång. Att driva företag i hantverksbranschen innebär, noll kronor över då alla löner, skatter, moms, arbetsgivaravgifter, hyror, telefoner, material, frakter, el och annat skit är betalt. Ett extremt otacksamt arbete, men vi klarar oss plus, minus, noll och det är inte illa. Dagens promenad gick till Lindex, för att lämna tillbaka och byta olika BH. Håller på att inventera min underklädslåda. Många plagg är uttjänta och måste tyvärr kastas, inget för secondhand eller ge bort, än så länge har vi inga textila återvinningscontainrar i stan. Promenaden i skymningen var otroligt vacker, genom gamla stan, city, Kungsträdgården och Österlånggatan.
Gamla Stan är min ständiga favorit. Dessvärre är inte Voctoria Secret det. Nu har denna HM aktiga parasit öppnat upp en hörnbutik på Hamngatan.
Märket är porrigt, med alla flotta visningar och sjukt snygga brudar – inget fel på det, tvärtom. Felet ligger i att man riktar sig till prepubertala flickor i 11 – 13 års åldern och föräldrarna hakar på och köper accessoarer, eftersom alla andra får! Dessvärre råder flatheten inom svensk modern barnuppfostran. En flicka på 13 år, känner sig helt fel, för att hon inte legat med 10 killar, har stora pattar och mun. Är det inte dags att förhindra denna helsjuka trend. Jag blir såå trött!
Samtidigt förtrycker samhället den vuxna porriga kvinnan. Hon ska helst närma sig mannens traditionella look, samtidigt som hennes 13 åriga dotter helst ska ha en look av en 20 årig ung kvinna. De nuvarande reglerna hur vi svenska kvinnor oavsett ålder ska förhålla oss till utseende, vikt och look är helt skogstokigt, typ frasen: ”du ser mycket yngre ut än din ålder”……

image

image
image

image

Äkta julrosor i Kungsträdgården

Kommentera