Söndagsmiddag

söndag, 23 november, 2014 av Camilla Thulin

Det blev en skaldjurspasta idag. Frysta räkor, upptinade i varmt vatten och en färsk hummer fick bli basen. Kokte och reducerade djurens skal i lite vatten, vin och smör – det blir en utmärkt fond. Smälte ihop halva salladslök, vitlök och chili i snäll olivolja. I med små hackade tomater när lök/chiliblandningen smält ihop, låt puttra ihop. Under tiden har skalens fond kokat ihop fint, sila den, helst i en nätsil. Häll i buljongen i tomatblandningen. Låt koka ihop, inga kryddor behövs, smakerna gifter sig fint i ett långkok på svag värme. När såsen kokat ihop, ta av kastrulle från spisen, häll i de skalade räkorna, släng i en ordentlig smörklick, låt stå.
Koka pastan, servera med räksåsen över pastan och toppa med lite hummer. Bon apetite!
image
image
image

image
image

image

image

Kommentera