Nästan som i Warsawa

fredag, 21 november, 2014 av Camilla Thulin

Dagen har varit lång. Hämta hund på Arlanda, ateljéen och ett besök på en vaccinerings central. Kom på att alla mina hepatit, kolera, stelkramp och andra pigga vacciner nog var utgågna för länge sedan. Hämta beställda böcker och packa upp, samtidigt sura ur, för min stora Rimowa väska har spruckit i plasten, endast 2 år gammal – inte bra. Ska ju resa till New Delhi på tisdag. Tänkte ha min stora resväska utifall jag hittade något xint att inhandla. Den har förvisso 5 års garanti, men inte på flygskador, fast denna typ av väska ska ju tåla lite dålig behandling. Är nog nödgad att köpa en ny, det svider…..Dagens funderingar har också gått åt till de två vackra barock kyrkorna vi har här på Södermalm, Maria Magdalena pch Katarina. Passerar dem dagligen, fascineras alltid av deras omåttliga skönhet. Trist att vi inte bygger så vackert idag. Dessa två byggnader påminner mig om Warsawa, isynnerhet Katarina, som brann ner 1990 och återuppfördes magnifikt 1995. Undra just om der var polska experter, som hantverkade, för det de gjort i sönderbombade Polen är makalöst.

image
image
image
Katarina Kyrka 17 Maj 1995.
image
Katarina Kyrka, ikväll 21 November 2014

Kommentera