Inside på Palais de Tokyo

torsdag, 20 november, 2014 av Karina Ericsson Wärn

Efter att avverkat förmiddagens skrivpass, samt ätit en bondomelett till lunch gjord på rester – så tog jag buss 63 från l’Odéon. For förbi Place Saint-Sulpice, vidare längs med Boulevard St Germain, förbi Assemble National och över till högra stranden och utställningen INSIDE på Palais de Tokyo.  Utställningen handlade bokstavligen om det inre, från att vara instängd i ett rum och själv behöva komma på hur man skall ta sig ut (det vågade jag inte testa) till inre spöken och introverta tankar. Och hur det känns att arbeta nere i en gruva. I entréns tak hängde en kokongartad labyrint av plastfolie (!) som vågade besökare ålade omkring i. Och svenska Nathalie Djurbergs smått makabra filmer hade fått en madrasserad omgivning. Fin var installationen med regn inne istället för ute, och ja….det fanns helt enkelt väldigt många väldigt bra verk. Värt en omväg! HÄR hittar du mer info.

IMG_9723.JPG

IMG_9727.JPG

IMG_9729.JPG

IMG_9725-2.JPG

IMG_9732-0.JPG

Kommentera