Från Litauen till Polen

tisdag, 18 november, 2014 av Camilla Thulin

Det har varit en lång dag. Morgon möte på fabrik i Kaunos, sedan 4,5h bilfärd till nordöstra Polen, 5 mil från Kaliningrad. Mötet var mycket bra och ett fortsatt samarbete väntar. Bilfärden till Lidzbark Warminski var behaglig. Vår chaufför Mr Marek, som alltid kör oss är vägens mästare. Han kryssar mjukt mellan fulla bilister och stora ryska långtradare. ”Hemma” på slottet Krasicki i Lidzbark Warminski känns allt som vanligt. Något har hänt här. Från att va varit ett toppställe sjönk standarden för några år sedan och nu är den på topp igen. Vi övernattar i en borg från 1500-talet, där också Copernicus bott. Efter en trevlig middag med vår polska fabrik är det raka vägen upp på rummet. Imorgon väntar åter en fullspäckad dag, som kommer att sluta på Hotel Bristol i Warsawa.

image

image
image

image
Biskopen i Lidsbark Warminski, som bodde här och hade Copernicus som gäst.
image
image

Pierogi, världens godaste rätt.
image

Kommentera