Vaktlar med druvsås

måndag, 17 november, 2014 av Karina Ericsson Wärn

Dagen har tillbringats vid tangenterna. Som vanligt. Varvat skrivandet med Kimpromenader. Det är grått i Paris, och lite rått i luften. Emellanåt regn. Ikväll är det jag som står för matlagningen. Och det blir vaktlar med druvsås. Vaktlarna bryner jag i smör, saltar och pepprar, efter en stund har jag i lite hackad bacon i pannan, liksom schalottenlök. När pippifåglarna ser trevliga ut plockar jag upp dem tillsammans med bacon och lök och lägger allt på ett fat. I pannan steker jag sedan halverade druvor. Saltar. Strör över pyttelite socker. Låter det hela karamellisera sig litegrann, pudrar över pyttelite mjöl och häller sedan på vitt vin och lite fågelfond. Putter putter. I med fåglarna och baconlöken, och så får allt puttra tills fåglarna är klara. Serveras med potatispure. Till dessert blir det clementiner och holländsk långlagrad ost (tack Anette Gullberg för den presenten!).

IMG_9678.JPG

IMG_9685.JPG

IMG_9684-0.JPG

IMG_9688.JPG

IMG_9692.JPG

Kommentera