Söndags Jobb

söndag, 16 november, 2014 av Camilla Thulin

Som vanligt. Dagens schema har varit späckat. Förmiddagen har gåttbåt att packa Musses resväska och alla kostymer, accessoarer och tillbehör inför aftonens fotografering. Åket ut till Arlanda med Musse efter lunch, självaste Helena, som har Helenas Humdhotell hämtade. Skönt för Musse att ha lite highlife en vecka. Innan kostymprov på Oscars Teatern med skådespelarna som ska spela i Kalmar till sommaren blev det en shoppingtur på stan. Handlade BH, strumpor och midjeformare till plåtningen. På Åhléns noterade jag att den flotta danska designern Ilse Jacobssen plockat upp vår Emelie och gjort den i en stretch sammet, hoppas den inte torrfäller. Kände mig stolt att en sådan etablerad tanta kollar im vad ett pytte litet svenskt märke gör. Kanske jag ska titta in där och se om vi kan inspireras lite. Dagens provningar gick utmärkt, tackolov, tur att man är gammal i gården och erfaren. Gillar när första alternativet är bäst, för då behöver man inte prova något mer. Kvällens aktivitet har varit pyssel i hemmet och packning inför turen till våra fabriker i Litauen och Polen. Vi ska besöka några nya kamrater, som syr lyxprover i side  och ullcrêpe, vilket ska bli mycket spännande. Jag hoppas att nätet funkar, men vad vet man. Nu ska jag sova, för klockan ringer 3.30.

image

image
Emelie i Ilse Jacobssons tappning – snyggt.
image
Kostymservice på Oscars.

Kommentera