Maritza

torsdag, 13 november, 2014 av Karina Ericsson Wärn

En gång i tiden led Stockholm brist på färgstarkt internationellt mode med lite extra vibrationer. En räddare blev Maria Duke och hennes affär MARITZA som i år firar 30-års jubileum. Inte illa. Granntanten Camilla och jag har vad man skulle kunna säga en relation till MARITZA. Min mamma har jobbat extra i butiken, och bland plaggen hittar man Camilla Thulins toppar och klänningar. När jag nyss gick på en Kimpromenad så passade jag på att kika in hos MARITZA som ligger runt hörnet på Götgatsbacken (det finns en butik på Högbergsgatan också) för att kika lite närmare på månadens extraerbjudanden. Det finns massor av fint.

Jag provade en urskön a-linjeformad kjol, en kashmirtröja som hade drag av poncho, och en liten mjuk collegejacka från Margiela. Gissa färgen….Kashmir är för övrigt ett måste material i min garderob när det börjar dra kallt. Hos MARITZA fanns också ett par fina koftor, sjalar och sköna mössor i kashmir att trösta sig med i höstmörkret. Och så en kaxig leopardkappa från Diana Orving, och en kappa med pälskrage från Ida Sjöstedt. Vilken jäkla tur att jag gått hemifrån utan plånboken! Hehe. Nåja, jättekul att se dessa yngre svenska märken hos MARITZA. Man behöver inte ha en viss ålder, för att klä sig i de yngre märkena. Våga blanda!

 

 

IMG_9595.JPG

IMG_9598.JPG

IMG_9602.JPG

IMG_9599.JPG

Kommentera