Musselpasta och grönsakssoppa

tisdag, 11 november, 2014 av Karina Ericsson Wärn

Idag blev det av olika anledningar en extremt tidig middag. Solokvist. Maken är i Prag och arbetar. Har inte hunnit handla, men lagade på vad som fanns. Det blev en musselpasta, och när jag ändå stod vid spisen också en soppa på trötta grönsaker. Musselpastan gjorde jag så här: i olivolja fräste jag finhackad bladpersilja+lite finskuren röd paprika+hackad vitlök+torkad chili. Hällde på en slatt vitt vin som fanns kvar i kylen, adderade lite vatten och en halv fiskbuljongstärning. Lät koka ihop samtidigt som pastan kokade. Smakade av, saltade lite. Tog av spaghettin innan den var klar. Lät spaghettin koka klart i fiskspadet, vände ner burkmusslorna. Stjälpte upp pastan på tallriken och duttade över lite persilja. I soppan åkte det ned morot+gul lök+vitlök+persiljekvistarna som blev kvar+paprikor. Kryddade med spiskummin som granntanten Camilla tagit hem från Turkiet. Adderade salt och peppar samt ett par skedar kycklingfond. Putter, putter. Nu står koket och svalnar. Kör sedan soppan slät med mixerstaven, smakar av och fyller på med kryddor om det behövs. Eventuellt har jag i en burk avrunna kikärtor. Har inte bestämt mig ännu.

 

IMG_9587.JPG

IMG_9586.JPG

IMG_9589.JPG

IMG_9590.JPG

IMG_9592.JPG

Kommentera