Fria Designers

lördag, 8 november, 2014 av Camilla Thulin

Rensar i bokhyllor, hittade detta gamla foto, taget av den flotta fotografen Ralf Turander. Porträttet skulle in i en katalog för ”Fria Designers”, en undergrupp till de mest etablerade designers i Sverige på 80-talet ”Designers United”, märken som Getti Spa och Shirt Factory. Vår ”ungdomsgrupp” bestod av bl.a. Anna Holtblad, Häger, Mats och Moa, Charlotte&Morgan, Annika Warberg och Camilla Thulin (korsetter och bh), kanske jag glömt någon – ber om ursäkt. Vi existerade i slutet av 80-talet och en bit in i 90-talet, det var under tiden Älvsjömässan var platsen för Modemässan, en rolig, knasig tid. Vi hade stora visningar varje dag. Mina modeller stack alltid ut. En säsong hade jag 4 barnsmammor, typ Birgitta Stubbing och Stina Wickman. Ett år gick min mamma i vit spetskorsett. Ung och snygg har aldrig varit min melodi, den devisen är enbart lögn. Bilden på mig tillhör Nationalmuseums samlingar. Jag har sällskap av min första hund, bostonterriern Åke, här är han nog 2 år, tror att det är -88. Åke blev 12,5 år och var en drömhund, påminner mig om Musse. Jag är besatt av stora Boston, Åker vägde 13 kilo. Man kan se honom på Youtube i Army of Lovers videos; Obsession, Israelism och tror att han är med i Crucified och My Army of Lovers. Filmer väl värda att titta på, de är helt fantastiska.
image

Kommentera