Mosebacke och Musse

söndag, 2 november, 2014 av Karina Ericsson Wärn

Minst en gång om dagen promenerar jag och Kim runt hörnet till vackra Mosebacke torg. Där får han springa fritt på gräset. Ofta träffar han några hundkamrater, som Marianne Ahrnés roliga hundar. Idag blev det dock koppel på. För i ena änden av torget började en löptik skrika efter Kim av hjärtats lust, och i andra änden stod en kvinna med ett hårt grepp om sin svarta fina blandis och skrek ”min hund tycker inte om några andra hundar”. Vi lade om kursen, släntrade nedför Östgötagatan och styrde stegen till den lilla hundparken som ligger granne med moskén (en olycklig kombination, islam anser ju hundar vara orena, eller kanske förresten bra!). Och vem möter vi i full galopp om inte den andra granntanten och Musse. Ja, det var förstås Musse som galopperade. Jag tog som vanligt tillfället och ägnade mig åt lite uppfostran, hehe, därav inga bilder på Musse-mötet. Hade fullt upp med att kommendera SITT och sedan belöna. Och Musse gör precis som han blir tillsagd. Det gör Kim också. Mycket bra. Nu väntar tvättmaskinen och lite annat pyssel, mot aftonen skall jag och granntanten ses igen – för middag på vår kvarterskrog Bistro Süd. Vi skall smida framtidsplaner.

IMG_9381.JPG

IMG_9386.JPG

IMG_9390.JPG

IMG_9384.JPG

Kommentera