Hos Nisse i P3

fredag, 31 oktober, 2014 av Camilla Thulin

Hade en kul sen eftermiddag hos Nisse i P3. Min uppgift har varit att välja en rätt, som funkar till fredagsmys. Valde ”Pasta Vongole”, lätt att göra och hyfsat nyttigt. Pastan var vit fiberpasta. Plotten är att den sympatsika kockan Linn Söderström skulle göra en upphöjd variant av Vongole. Det hela var en tävling, ett gäng tonåringar skulle avgöra vilken, som var godast. Hängde där i två timmar och lagade min klassiska Vongole jag gör i Turkiet. Den blev bra och god. Under matlagningen hade vi roliga snack. Nisse är genuint trevlig, likaså Linn och internet Emilia. Ungdomarna röstade på Linns Vongole, vilket verkligen var tur, för det vore ju trist om en proffs kocka inte håller måttet. Men vi låg nära, hon fick en röst mer än jag, hehehehe. Kul program och väldigt trevliga människor. Lärde mig ett nytt knep av Linn, att man kan mixa råa musslor/ostron med reducerat vin med smör, det blir en fyllig fin sås. Kanon tips, tack Linn. Det gäller att ha öronen öppna när någon vettig person lär ut – gratis!

image

Eleganta Nisse

image

Kockan Linn i Halloween mundering

image
image
image

image
image

Kommentera