Höstsoppa

söndag, 26 oktober, 2014 av Camilla Thulin

Nu är det dags med linssoppa igen. Tillagade en sats idag, tog lite vad jag hade. En gul lök, 4 vitlöksklyftor, en halvröd chili, två stora turkiska potatisar (hemfraktade från Bodrum, den turkiska potatisen är sååå god), 3 vita spetspaprikor, 2 dl röda linser, spiskummin, salt och citron. Fräs alla hackade grönsaker, tillsammans med finhackad chili och vitlök i olivolja, när de mjuknat lite häll på spiskummin efter smak, rör och fräs vidare – alltid på svag värme – rör ner de röda linserna, fräs vidare en stund. När allt känns mjukt, häll på vatten, så att det täcker. Låt soppan sedan puttra och fyll på med vatten. När soppan kokt ihop är det dags att mixa soppan med en stavmixer, smaksätt med salt och citron på slutet. Soppan ska vara helt slät. Just nu står den ute på balkongen med ett lock över sig, ett utmärkt kylskåp.

image

image

image

image

Kommentera