Pyssel, papper och pytt

lördag, 25 oktober, 2014 av Karina Ericsson Wärn

Kim och jag är ensamma i Stockholm. Vi pysslar med jobb, sorterar papper, printar ut biljetter till mig och Camilla, fixar lite med olika detaljer i hemmet. Det senare känns inte så särskilt kul då huset numera är en rivningskåk mer eller mindre. Alla vi hyresgäster är på väg ut då hela fastigheten skall renoveras, samt förses med ett hus ovanpå taket – så att Götgatsbacken kommer att krönas av en bostadspitt.

En titt in i kylskåpet säger mig att jag inte behöver gå till mataffären idag, skönt. Handla mat i Sverige tycker jag nämligen är urtrist. Affärerna är så tråkiga, de enda trevliga matbutikerna är Orientalisk Livs i Skärholmen (för långt) och Hötorgshallen (för mycket folk en lördag). På Nytorgsgatan finns också en trevlig grönsakshandel som har lite marknadskänsla över sig, kanske går dit idag och köper lite goda oliver. I alla fall så klarar jag mig på vad som finns i kylen då jag liksom den andra granntanten Camilla tar vara på vad som finns. Till lunch kommer det därför att bli en omelett på tre ägg, fylld med färsk tomat. Till middag blir det en pytt på följande rester: kall kokt potatis, halv kalvkotlett, en halv rödlök. Pytten kommer piffas upp med lite tillbehör som kapris och en spenatsallad vid sidan av. Kalvkotellet och spenaten är kvar från igår då sonen Jens med flickvän Zina kom på middag. Två ambitiösa unga personer med jobb och uppdrag inom politiken. Igår skålade vi för Zina som blivit antagen till en ledarskribentsutbildning i Aftonbladets regi. Vi skålade också för Jens som blivit antagen till Bommersviksakademins ledarskapsutbildning, en utbildnig han skall gå på vid sidan av sitt jobb som politisk sekreterare för S. Det är skönt när ”barnen” vet vad de vill.

Mina tankar idag går annars till Kim Anderzons efterlevande familj och nära vänner, som min gamla skolkamrat TinTin  (Kims dotter) och grannfarbrorn Johan – Kims kollega och vän. FUCK CANCER. Har du ännu inte köpt ett Rosa Band, så gör det. Bandet kostar 25 kronor, 23 kronor går till cancerforskning. Mer forskning behövs. Kim Anderzon dukade under för en cancer som hade sin utgångspunkt i livmodern, en cancerform som behandlas brett med cellgifter (eller hur man skall uttrycka det) då det inte forskats tillräckligt och man därmed inte fått fram någon specifik och nischad behandlingsmetod. Så, köp ett Rosa Band som stöder Cancerfonden och forskning inom fältet cancer.

IMG_9278.JPG

IMG_9277.JPG

IMG_9279.JPG

IMG_9276.JPG

IMG_9282.JPG

Kommentera