Mot Belleville och Le Pacifique

lördag, 18 oktober, 2014 av Camilla Thulin

Dagens första promenad gick mot Le Bon Marché, det eleganta varuhuset mittemot Hôtel Lutetia. Som vanligt guidar Karina alldeles excellent, med fakta och spännande anekdoter. Tog en lov på lyxvaruhuset, som saknade kunder till all personal, som bara väntade på att få sätta tänderna i någon behövande. Hur ska det gå….kanske folk är trötta på all lyx. Nuförtiden kan man ju köpa det mesta med fördel på nätet. Förmodligen är den nya lyxen slowfashion iform av äkta hantverk och småskalighet. Vi såg iallafall många vackra plagg och material. Lunchen intogs på min favorit Asiat, Le Pacifique på rue Belleville. Maten var som alltid, förnämlig och stämningen  på topp, samtalen växlar och många har gemensamma vänner och  bekanta, vilket är det bästa när man bor i ett litet land. Efter lunch blir det en kontrast promenad på Bellevilles grafitti gata och några tittin på erkända gallerier med samtidskonst, dessvärre känns den extremt pretantiös, för att fatta något måsta man läsa en hel dossier om själva konstnärens tankar, då har hela idén med konsten försvunnit för mig. Men vad jag tycker är ju tackolov ingen sanning.
image
image
image

Kommentera