I Paris med Granntanter

fredag, 17 oktober, 2014 av Camilla Thulin

Så var det dags att äntligen få träffa våra oerhört trevliga granntantsläsare på Place L’Odéon. Karina guidar som vanligt vant i sina hemkvarter, vi får i oss lite historia, samhällskunskap och kultur på ett vettigt och underhållande sätt. Sedan blir det buss upp till Seine. Vårt sällskap var alldeles för glatt och uppsluppet för de övriga resenärerna, så vi fick några rejäla tillsägelser av chauffören, väldigt lustigt, tyvärr gav det motsatt effekt, vi skrattade ännu mer. Vi hade glädjen att se den underbara utställningen på Louvren/Art Decoratifs med Dries van Notens otroligt vackra plagg, tillsammans med bilder, tavlor, plagg som inspirerat honom genom tiderna. Lunch intogs på nyrenoverade Svenska Klubben, på 242 rue Rivoli. Vi åt i stora matsalen, ett utmärkt rum för våra olika prat, Karina om Banbrytande Mode och jag om stil och storlekar. Svenska Klubbens tidigare president Helena Brag, berättade dessutom kort och koncist om klubben. Ett trevligt annorlunda besök.

image
image
image
image

Kommentera