Chez Fernand

torsdag, 16 oktober, 2014 av Karina Ericsson Wärn

Nämen tänka sig. Vi hamnade på krogen igen. Men så kan det går när dagarna är fyllda med för mycket arbete och ingen hinner vare sig handla råvaror eller laga till dem. I afton gick vi till vårt gamla stamlokus Chez Fernad på Rue Guisarde som jag verkligen kan rekommendera. Här äter man alltid helt superbt, får förstklassisk service, och har roligt. Jag har gått hit helt solokvist ibland, och då kommer man alltid i samspråk med bordsgrannarna och kommer hem berikad med en flyktig bekantskap i minnesbagaget. I afton fick maken, jag, Camilla och Johan sällskap av Inga-Lill Rydberg som jag känner sedan evigheter. För länge sedan levde hon i många år tillsammans med fotografen Christer Strömholm, bland annat runt hörnet från krogen, på Rue des Canettes. Christer och Inga-Lill lärde jag känna när jag levde ihop med fotografen Anders Petersen. Lustigt nog kom jag, maken, min son med Anders som heter Jens, och min och makens dotter Lydia – att bo just på Rue des Canettes under hela nio år. Nåja, nog om familjetentaklerna. I afton gick vi granntanter hem tidigt, eftersom vi skall träffa ett gäng Parisresenärer imorgon klockan tio, Makarna styrde dock stegen mot….Chez Georges. De är varandras förkläden. Det vill säga: en blind leder en blind.

IMG_9125-1.JPG

Kommentera