En bra concealer

tisdag, 14 oktober, 2014 av Karina Ericsson Wärn

Min ansiktshud intar olika skepnader då och då. Ibland har den torra fnasiga perioder, ibland är pannan lite (för) fet. Ibland känns den nästintill perfekt. Väder, sömn, mat, alkohol, flygplansresor, hormoner, stress, skitig luft (oj oj Sankt Petersburg var ingen skönhetskur precis) allt påverkar huden. Det enda som är konstant i min värld, är innehållet i min sminknecessär, och mina rengöringsprodukter. I möjligaste mån försöker jag använda exakt samma produkter om och om igen, för då vet jag att det är inte produkternas fel om huden känns knasig. Det kan vara vädret eller något annat. Min absolut viktigaste produkt i sminknecessären, som plockas fram först efter att huden fuktats, är concealern. Och här vill jag komma med ett gott råd. En concealer får aldrig vara för ljus. Många tror att en riktigt ljus concealer trollar bort mörka ringar och får ögonen att se lite yngre ut – men det är helt fel. En för ljus concealer ger ett väldigt konstlat resultat. En concealer skall smälta in i den egna hudtonen. Själv använder jag en concealer från Sensai som har nummer 03. Den applicerar jag under ögon, i den inre ögonvrån, samt duttar lite under underläppen. När den smält in och blivit osynlig är det dags för foundation. Om det behövs. På bilden har jag bara avverkat concealer-steget.

IMG_9052.JPG

Kommentera