Khan Al-Khalili

måndag, 13 oktober, 2014 av Camilla Thulin

Dagen har gått åt till skrivjobb inför vår stundande Granntantsresa till Paris, vilket ska bli så roligt och en tur till den stora basaren Khan Al-Khalili i det gamla Kairo, tillsammans med ”NojNoj” Leonore Ekstrand.Tyvärr var alla intressanta delar stängda eftersom det är söndag. Så vi fick dessvärre inte se de antika möblerna, mattorna, juvelerna och plaggen, det får bli en annan dag. Utflykten var extremt intressant, vi damp ner i medeltiden, herrar och damer i kaftaner, burnuser, turbaner och allehanda slöjor. Basaren i det gamla Kairo, där det ligger en moské, som är minst 1000 år i varenda hörna, arkitektoniska underverk. Bilarna susar förbi och tutar, lätt att få taxi. Man ska ta den helvita taxin, för den har taxameter. Fast vår resa, trots rätt taxival kostade totalt olika, ditvägen 60 pund och hit väg 20 pund – med korrekt taxameter. Alla försöker på sitt sätt, men är det inte värre än 50 pund hit eller dit spelar det inte så stor roll, vi västerlänningar har så sjukt mycket mer pengar än våra kollegor i Egypten, så att dela med sig lite skadar aldrig. Tyvärr funkar det inte med bilder på kvällen, enkom på dagen…….

image

Kommentera