Revolutionen 2011

söndag, 12 oktober, 2014 av Camilla Thulin

image

Bakom mig tronar det nedbrända partihögkvarteret. Det står kvar som ett minne. Vår guide visste inte riktigt vad som skulle hända med skelettet, kanske det ska få inrymma några museikontor? Bron över till Zamalek är extremt trafikerad, med både folk och bilar. Det underligaste är att här kan man gå mitt i gatan emellan bilar som susar i 90 km/h, utan att det är konstigt. Tänk er om vi kunde promenera utmed Söderleden och samtidigt korsa den – samma sak. Gubbarna och ordningsmakten skulle bli skogstokiga, med all rätt, eftersom de svenska bilisterna är extremt ovana att släppa över fotgängare, om det inte är trafikljus och knappt det för den delen. Är helt klart lika fascinerad, som jag är livrädd för trafiken här. Undra hur många unga män som omkommer i MC-olyckor här….

Kommentera