Avocadosoppa och pippifågel

söndag, 12 oktober, 2014 av Karina Ericsson Wärn

Kvällens middag har tre akter. Först blir det en avocadosoppa. Avocado mixas med varm hönsbuljong och några stänk citron. Lite cayennpeppar doftas i. Hälls upp och toppas med mimosaägg (kvar sedan lunchen). Sedan blir det minipippi som jag fyllde med timjan+rödlök+lite vitlök. När pippisarna brynts får de sjuda i lite vitt vin å hönsbuljong tills de är klara. Ta upp och håll varma under folie. I med grädde i grytan, koka ihop. Smaka av med dijonsenap, dragon och salt och peppar. Serveras med potatispuré, trattkantareller och haricot-verts. Till dessert päronglass med smält choklad hemtransporterad från Sankt Peterburg. God afton.

IMG_9035.JPG

IMG_9041.JPG

IMG_9039.JPG

IMG_9036.JPG

IMG_9044.JPG

Kommentera