Kilometrar i Sankt Petersburg

torsdag, 9 oktober, 2014 av Karina Ericsson Wärn

Läste granntanten Camillas inlägg om 30-minuters promenad. Tänk så enkelt det är att se om sin hälsa, och därmed också ta hänsyn till andra. Här i Sankt Petersburg travar jag och Marianne Lindberg De Geer kilometer på kilometer. Prisar gympaskorna! Igår tror jag vi gick runt Eremitaget minst två gånger. Och det är långt det. Innan dagen var slut hann vi också med ett besök på Sankt Petersburgs lyxigare shoppinggata med butiker som Dior, Louis Vuitton och Prada. Vad vi slogs av var hur samtidigt fallfärdigt fasader och gata är. För att inte tala om gårdarna bakom. Kontrasterna är extremt stora. Den mest märkliga upplevelsen hitills var att i stort sett ensamma strosa runt i lyxvaruhuset DLT med varumärken som Givenchy, Saint Laurent, Marni, Gucci och så vidare. Utöver oss två. så var det bara TVÅ andra kunder i hela varuhuset. Festen är över, liksom. Vi avslutade dagen på en trevlig krog vägg i vägg med hotellet. Hotellet vi bor på heter för övrigt Comfort, och det är precis vad man erbjuder. Inget mer. Men det är rent, trevligt och ligger extremt centralt. Samt inte alls dyrt. Kan verkligen rekommenderas om det är någon som funderar på att göra en avstickare till denna vackra stad. Idag fortsätter kulturpromenerandet.

IMG_8923.JPG

IMG_8930-0.JPG

IMG_8929.JPG

IMG_8920.JPG

IMG_8934.JPG

IMG_8933.JPG

IMG_7107.JPG

Kommentera