Slöjdbiennalen

måndag, 6 oktober, 2014 av Camilla Thulin

Idag har vi premiärvisat UR/SVT: programserie ” Kvalitet”, där jag är programledare. Premiären skedde på den stora Slöjdbiennalen i Linköping.
C:a 500 slöjdlärare samlas för seminarier, ny information och samtal. Jag tillhör dem, som tycker att ämnet slöjd är en nödvändighet. På dessa lektioner kan man verkligen lära för livet. Att handskas med nål och tråd och en såg är ett måste, för att ha ett fullvärdigt liv. Att se sig själv i storbild är väl kanske ingen höjdare, men allt der andra var fantastiskt bra.
Detta program handlade om lappa och laga. Det är ett reportage om en romsk designer i Finland. Hon hade ateljé och gjorde de traditionella romska kvinnodräkterna med stora sammetskjolar och vackra dräktjackor. Skulle gärna bära en sådan, väldigt flott med den stora sammetskjolen med smock och de vackra blusarna/jackorna av siden, med spets, broderier, bärlor och puffar.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Kommentera