Dålig Reklam

måndag, 29 september, 2014 av Camilla Thulin

Jag har funderat över Södertörns Högskolas underliga kampanj för läraryrket. Är det ett uttryck för smink, rapp och ungdomar eller en yrkesutbildning. Bilden på den vackra flickan med otroligt snyggt smink och frisyr är toppen, men vad vill man med den? Att unga människor ska utbilda sig till makeupartister eller att titta på bilden och bli kreativ. Att utbilda sig till makeupartist på en högskola verkar helt galet i ett land med 9 miljoner invånare, där det egentligen är fult och ytligt att sminka sig, som vuxen kvinna (det är vi som har pengar och har råd att gå på en sminkkurs, men här riktas det mest till ungdomar, som är bra på att testa själva). Jag känner många mycket begåvade makeupartister och maskörer, med 20 – 30 års erfarenhet av mode, reklam, film och teater, som är arbetslösa! I film vill man att det ska vara naturligt och helst slippa smink och hår, det gäller även teatern. Inom mode, ska man jobba gratis, eftersom många står på kö. Hur kommer det sig att man förhärligar detta extremt svåra yrke, när arbetstillfällena är likamed noll och dessutom nepotisktiska. Hoppas jag har uppfattat hela kampanjen fel, är ständigt beredd på att inse mina begränsningar, ju äldre och mer insiktsfull jag blir, hehehe……

image

image

Kommentera