Musée Guimet

söndag, 28 september, 2014 av Karina Ericsson Wärn

Efter gårdagens hejdundrande Jean Paul Gaultier show så känner jag stort behov av en modefri dag. Eller åtminstone andra intryck. Vaknade redan 04.30 imorse, skrev två timmar, somnade om. Vaknade igen vid nio. Plockade, diskade och vattnade gårdens blommor. Svarade på mejl. Laddade över bilder till hårddisken, och laddade alla batteriet. Tog sedan buss 82 från Luxembourgträdgården till Musée Guimet på andra sidan Seine, i 16e. Ett museum fyllt med asiatiska skatter. För att kunna skriva om mode behöver man få andra intryck än enbart vad catwalken levererar. Museibesök är en bra input. Kolla in buddhan, från 900-talet. Och den benvita japanska porslinspjäsen är en ljusstake från 700-talet.

IMG_8707.JPG

IMG_8719.JPG

IMG_8712.JPG

IMG_8714.JPG

IMG_8718.JPG

Kommentera