Fashion på Buckan

fredag, 26 september, 2014 av Camilla Thulin

Igår besökte jag och Anders, min eminenta kollega Bukowskis premiär visning av modeauktionen Fashion. Som vanligt alltid lika trevligt och snyggt hängt. Det som slår mig är att dessa fashion auktioner med liknar en lyxig seconhandbutik med nya begagnade plagg och flotta accessoarer som någon tröttnat på. Detta gäller även Auktionsverkets Fashion auktion. Och det är inget fel med det. Ett riktiigt fashion/vintage auktionshus är Kerry Taylor Auctions i London. Gå in på hennes hemsida nu, www.kerrytaylorauctions.com, för snart stundar en stor vintage auktion. Då klubbas de mest fantastiska skapelser från världens förnämligaste modehus, med betoning på gamla plagg. Ett och annat MCQueen plagg får också vara med. Hursomhelst så är de svenska auktionerna ett utmärkt sätt att fynda en flott väska eller ett nyt Ralph Lauren plagg och det är inte det sämsta. Jag har fyndat några gamla Pucci plagg hos Buckan, för ett anständigt pris, men det var flera år sedan. Idag kommer det inte in några äldre plagg, för vi vill helst inte gå runt i gamla trasor här i Sverige.

image

Trevliga Johanna en av fashiongeneralerna på Buckan.

image

image

image

En gammal YSL blåsa i acetat, med en klassisk Dior knäppning, har en gammal variant från Märthaskolan.

image

image

image

image

Anders och Birgitta från Old Touch – en riktig vintage butik.

image

image

Kommentera