Kvalitet?

tisdag, 23 september, 2014 av Camilla Thulin

Såg två anslagstavlor på stan med HM reklam. Super flotta och dyra modeller i häpnadsväckande billiga plagg, en snygg kappa för 299 och en lurvig tröja för 199. Billigt och bra tycker säkert många. Själv blir jag asförbannad! Skulle vi ha en likvärdig kappa i vår kollektion, säkert 50 ull/50 poly, skulle den ligga på 3999 ut till kunden på gatan. Kappan har nog inte HM betalat mer än 75 kronor för, tänk vad som ingår i det priset: tyg, foder, mellanlägg, knappar, tråd, sömnad och frakt. Vem har fått betala den kappan? Jo, miljön och den personen, som sytt kappan. Tänk på det nästa gång du köper ett oförskämt billigt plagg. Köp hellre lite dyrare och bättre kvalitet, för då brukar omständigheterna vara någorlunda ok.

image

image

Kommentera