Jag köper bara dyrt

tisdag, 23 september, 2014 av Karina Ericsson Wärn

På skoj brukar jag säga: jag kan bara klä mig i dyra kläder, det bara är så. Fast faktum är att jag menar allvar. Granntanten Camilla har reagerat med upprördhet över den billiga HM-kappan som just nu syns på reklamplatser på stan. Jag är också förbannad. Hur billigt kan ett plagg bli? Hur billigt får ett plagg bli? HM arbetar visserligen med enorma volymer vilket ger fet mängdrabatt på allt från material till …ja, arbetskraft. Men en kappa för 299:- typ bara blinkar varning, varning! Att köpa dyrt är förstås ingen garanti för att allt står rätt till vad gäller produktionen av dyrplagget. Men köpa billigt garanterar definitivt att saker och ting inte är som de bör vara. Jag vet att alla inte kan handla dyrt. Det kan inte jag heller hur som helst. Men jag handlar extremt sällan. Kappan som skall bytas ut har hela tio år på nacken. Nä, nu åker jag till Paris. Om jag kommer fram till Arlanda i tid. ArlandaXpress kör med 28km/timmen.

IMG_8510.JPG

Kommentera