På Sluttampen

måndag, 22 september, 2014 av Camilla Thulin

Nu börjar vi se ett slut på Evita. Eftersom jag bor närmst fina Göta Lejon, så är det jag som går förbi teatern på morgonen för att hämta dagens fix. När vi lämnar ifrån oss föreställningen på fredag, så måste det vara så perfekt vi kan åstakomma. När man jobbar med en privatteater måste man vara extra noga med allt, eftersom det inte är en stor stads eller kommunägd teater med skickliga kostymavdelningar som backar upp kostymtekniken varje dag. På Göta Lejon har vi Sigge (har varit verksam i 35 år som kostymteknik på opera, musikal och film) och Patrik, som jobbat tillsammans med Sigge under många år. Dessa sköna gubbar tvättar trosor, strumpbyxor, kallingar blandat med fläckborttagning på gala toaletter och flotta uniformer. Det lappas och lagas, piffas och puffas, som aldrig förr. Kostymerna ska se lika fina ut från början till slut. Snart ska vi skilja oss från våra juveler. Det känns skönt, för nu ska de flyga själva tillsammans med en underbar ensemble och härlig teater.

image

Tom morgonsalong

image

image

image

Tokig tant, som släpar två stora Ikeakassar med både det ena och det andra.

Kommentera