Vintage i Paris

tisdag, 9 september, 2014 av Karina Ericsson Wärn

I oktober skall vi ju spendera ett par dagar tillsammans med ett 20-tal av er läsare i Paris. Det ska bli så trevligt. I just denna stund så väntar vi på menyförslag gällande vår första gemensamma lunch som skall intas i vackra salonger med utsikt över Tuilerieträdgården. En resenär har hört av sig och undrat om jag kan tipsa om bra vintagebutiker, denna herre i fråga är flottare än flottast, och är tillsammans med hustrun ute efter välskräddade saker från perioden 1930-60. Välskräddat skall det vara.
Självklart ruvar jag på massor av adresser. Sonderar man runt här lite på sajten så kan man hitta olika tips (vi har en sökfunktion). Men nu delar jag med mig av några godbitar som passar den som INTE är ute efter en begagnade Pradapjuck, utan just plagg och accessoarer från förr med stil

Didier Ludot.
24 Galerie Montpensier, Palais Royal, 75001 Paris.
Har funnits sedan 1975. Didier Ludot är specialiserad på finare vintage och äkta haute couture. Klicka här så kan ni se en film om stället ifråga.

didier_ludot_shop_medium

Ragtime.
23 Rue de l’Echaudé, 75006 Paris.
Min personliga favorit. Här har jag köpt både det ena och det andra. Då jag bor bara sju minuter härifrån…har vacker vintage att använda till vardags och fest och betoningen ligger på 1900-talets första hälft.

Vintagefönster

Renaissance.
14 Rue de Beaune, 75007.
Det här stället är egentligen inte vad vår flotta Parisresenär söker, för här bjuds det mest på haute couture (om haute couture finns det en hel artikelserie här på OGE…läs gärna). Det vill säga: dyrt. Men ack så roligt att få titta nära på.

Kommentera