Vernissage

lördag, 6 september, 2014 av Camilla Thulin

Efter en tur på stadens gator – Evita span, inför nästa vecka – slank jag in på Kulturhuset, för att ta mig en titt på den lilla, men naggande god utställningen Barock Design, som den andra granntanten gjort. De utställda plaggen är designade av Viola Lagher, Malinda Damgaard, Astrid Olsson och Helena Hörstedt, 4 kvinnor med helt eget uttryck, inget för det svenska modeundret. Utställningen går att ses på grundplan vid Plattan, rakt fram inne vid informationen. Väl värd en liten extra omväg om man susar runt i city. Exponeringen andas mer Paris än Stockholm. Träffade några extra roliga tanter, Bibbi Kant, klassisk modist och även mentor till Malinda Damgaard, Gunilla Pontén, som alltid har något syrligt på tungan och givetvis Marianne Lindberg  De Geer, alltid på hugget.

image

image

image

image

image

Gunilla, still going strong, bäst och galnast!

image

Bibbi Kant går inte heller av för hackor, i en supersnygg frisyr och häftigt halsband.

image

image

De två mode/design tanterna på Kulturhuset.

image

Fina Karin Lagher, Viola Lagher, stans korsettmästarinna.

Kommentera