Hemma hos Landshövdingen

torsdag, 28 augusti, 2014 av Camilla Thulin

Igår var granntanterna på besök hemma hos landshövding Chris Heister. Hon hade ordnat en matmarknad som koncentrerade sig på ekologisk  lokalproducerad mat. Man kunde finna rapsoljor, kryddväxter, äppelmust, diverse fiskar från Mälaren och skärgården, ostar och marmelader. Vi ville genast flytta in i det magnifika Tessinska Palatset från 1694 – 1701, ritat av Nikodemus Tessin d.y. Barockträdgården i sig, återskapad på 60-talet efter original ritningar är värd ett besök. Palatset är välbevarat och den ursprungliga paradvåningen har återfått sin parkt. Tur att de de flotta politikerna som rev halva city på 60-talet inte rev detta mästerverk. Men jag kan förstå att det kliade i fingrarna!

image

image

Landshövdingen iförd Emelie.

image

Landshövdingens sekreterare fru Uddstrand i en annan Emelie, världens bästa klänning, som vi har som en basvara.

image

image

image

Carina Dalunde, en gammal kollega, som sadlat om. Blev lite avis.

image

image

image

image

image

image

image

image

Kommentera