Hen

tisdag, 19 augusti, 2014 av Camilla Thulin

Retar mig på införandet av ordet hen. Det hela handlar om att ingen vill vara hon, eftersom risken att få sämre lön och respekt blir genast större. När någon kallar mig författare blir jag förbannad (har skrivit 5 böcker, det
är därför man kallas det – inget som jag överhuvudtaget kallar mig själv) i min värld är jag författarinna, eftersom jag är en kvinna och tänker fortsätta att vara det. Har ingen som helst lust att bli man, mer ha hans självklara rättigheter jorden runt. Varför inte kalla hen för höna…..? Är det inte dags att acceptera att jordens befolkning består av 50% kvinnor och att hur mycket vi än gör för att avköna oss, transformera oss till  män så har vi ännu inte samma rättigheter. I vårt land tror vi att vi kommit långt, men så är inte fallet, det är bara att studera Europas övriga länder. Här är vi grundlurade, bara vi ikläder oss mannens skrud, avkönar ändelser och blir neutrala, så kommer jämlikheten, snarare tvärtom tror jag. Det blir ju ytterst ojämnlikt när alla ska vara neutrala och helt genomskinliga. Nä, tacka vet jag om alla får vara som de vill oavsett kön, etnicitet och ålder.

image

Kommentera