Satkärring

onsdag, 6 augusti, 2014 av Camilla Thulin

Såg en underbar lapp, som hängde lite här och var på Folkungagatan imorse. Det skulle kunnat varit jag som klistrat upp den. Satkärringen i mig utvecklas ständigt. Jag har sopfobi. Hemma i Yalikavak är jag ständigt och städar vid områdets gemensamma soptunnor. Folk kastar ut matrester genom bilfönstret istället för att lägga dem i soptunnorna, som tömms varje dag. Inte undra på att alla hundar och katter, som man väljer att kastat ut när de blivit vuxna är där och letar mat, eftersom de är hungriga. Samtidigt har folk mage att klaga på hundar och katter….Jag agerar ofta samma hemma. Plockar upp skräp som folk kastar rakt ut på gatan. I parker, efter trevliga picknickar ligger det matrester och skräp. Utanför våra allmänna sopstationer ser det för jävligt ut, samtidigt som man klagar på att stan invaderas av råttor. Logiken i båda dessa fall är helt bortdomnad. Tyvärr har staden Stockholm plockat bort en hel del papperskorgar, som hundägare har man koll på dem. Positivt är dock att staden har engagerat ungdomar för att plocka skräp. Men den stora frågan måste ju ändå vara, varför kastar folk i detta proppmätta I-land sopor på gatorna, det finns soptunnor i alla fastigheter, sopstationer på stan, papperskorgar och det är inte sopstrejk.

image

Kommentera