Morgonstund har Guld i Mund.

tisdag, 22 juli, 2014 av Camilla Thulin

Detta uttryck verkar finnas på alla språk. Här i Bodrum gäller verkligen det ordspråket. Som ni vet uppskattar jag tystnaden. Runt 8 tiden är det bara jag, katterna och syrsorna som låter lite. Helt underbara timmar, som ägnas åt litr mail, pysslar med katter och mest myser, inget stör sinnesfriden. Efter lunch sätter några strandklubbar igång med en massa skitmusik. Musik är väl fel ord, sound pollution känns mer relevant. Vissa aftnar anordnar hotellen en massa konstiga shower med den mest banala musik man kan tänka sig. Kan nog bli en chock för dem, som förväntat sig lite lugn och ro på ett 5 stjärnigt hotell. Här tar man sig stjärnor oavsett man lever upp till dem eller inte. Det är inte direkt George V i Paris vi talar om, ett riktigt 5 stjärnigt hotell. Så tänk er noga för om ni ska åka på ”lyxcharter” i Turkiet. Fråga väldigt noga hur det är med ljudnivån på alla dess eleganta anläggningar. Skulle jag jobba på en sådan under sommaren hade jag nog fått tinnitus när säsongen slutat. En 5 stjärnig anläggning ska vara tyst, man får ha sin egen musik i sina lurar.

image

image

image

image

Kommentera